April 2023

Dinsdag 4 april


Eindelijk is het weer zover het zonnetje schijnt weer na 3 weken regen dus we gaan er weer tegen aan. Dit keer reageerde Martin, Willem en Chantal op de oproep via de app. Het was een super hete dag. Natuurlijk hebben we ons weer eens verkeken op de werkzaamheden. Het was weer veel meer werk dan dat we dachten. Ooit stond er nog een hek om de tuin maar die is door bewoners enkele jaren geleden weggehaald omdat het was vergaan. Wij hebben het voornemen om het hekje weer terug te plaatsen maar dan geheel nieuw. Eerst maar even flink snoeien en schoffelen. Uiteindelijk besluiten om de volgende dag verder te gaan om het af te maken.

Woensdag 5 april

Dit was een bijzondere dag, Deze dag leek helemaal in het water te vallen door diverse afmeldingen waardoor het er in eerste instantie op leek dat alleen Martin en Ron als wijkkkanjers aan het werk konden. Maar uiteindelijk waren we met zes wijkkanjers aanwezig en hebben plannen gemaakt voor een initiatief om groenten en fruit te planten in de buurttuin. Daarna hebben we de buurttuin even afval vrijgemaakt want morgen komen er mensen van de gemeente Vlaardingen op bezoek. Daarna met zijn allen naar de klus waar we dinsdag aan waren begonnen. Het was zeer gezellig we hebben ernorm veel buurtbewoners gesproken iedereen had wel ideen hoe we de werkzaamheden aan konden pakken en iedereen kwam spontaan mee helpen en klussen. Een aardige Poolse buurtbewoner had speciale Poolse plantjes gekocht om in de tuin te zetten. Uiteindelijk dus een meer dan geslaagde dag met ook nog een mooi resultaat.

Zaterdag 15 april

De buurttuin was vandaag weer aan de beurt, er worden door Waterwegwonen de Gemeente en Minters wat activiteiten gedaan in de wijk en ook in de buurttuin, en die kan wel weer een beurtje hebben want de tegels zijn groen het gras staat hoog en het ligt bezaait met takjes en rommel. Gelukkig waren we vandaag goed bezet er hadden 7 wijkkanjers op de oproep gereageerd. Het gras is gemaaid het onkruid is weg de tegels zijn met de hogedruk helemaal schoongespoten en het ziet er allemaal weer picobello uit.

Dinsdag 18 april

Vandaag een drukke dag de klus in de Lobeliastraat helemaal afgerond met een mooi resultaat en we schuiven weer een stukje op richting de Meidoornstraat. Bij de volgende klus komen we materiaal tekort omdat we een na overleg een ander plan trekken dus besluiten we door te gaan naar buurman Martin, die kan wel wat hulp im de tuin gebruiken gewapend met de kettingzaag duiken we de tuin in en binnen mum van tijd hebben we de tuin ontdaan van een paar zeer hinderlijke bomen, ook ruimen we alle rotte planken en palen op en dat geeft al gelijk een ander beeld. Als snel hebben we genoeg groen verzameld om een vrachtwagen te vullen dus besluiten we te stoppen en eerst al het afval op te ruimen. We gaan maar komen er zeker nog terug om het verder af te maken