juni 2023

Zaterdag 3 juni


Deze zaterdag mochten de Wijkkanjers iets slopen en dat is altijd leuk dus iedereen had er zin in. Het betrof een in verval geraakt bouwerk, ooit een wijkdeal maar in verval omdat de bewoner al een tijd geleden was verhuisd. We waren vandaag met 5 wijkkanjers en omdat slopen in een kleine ruimte met teveel mensen gevaarlijk is zijn we opgesplitst. 2 Kanjers zijn begonnen met het demonteren van het bouwerk en 3 kanjers zijn door de wijk gegaan omdat alle containers vol zaten en er overal vuil en troep naast de containers lag. Alles is opgeruimd en ook nog tussendoor een zeer gevaarlijk gat in de stoep gerepareerd.

We zijn weer lovend toegesproken door onze medebewoners en weer goed verzorgd en dat hebben we vandaag zeer zeker verdiend. Ook hebben we weer nieuwe klussen aangedragen gekregen van buurtbewoners en die gaan allemaal op de agenda. Dus we kunnen met de klussen voorlopig vooruit.

Maandag 5 juni

Gelijk maar even doorgepakt want afgelopen zaterdag konden we de grote hoeveelheid sloopafval en puin niet meer afvoeren omdat de milieustraat van Irado gesloten was. Ook de bosjes hebben we leeggemaakt waar puin, stoeptegels, stoepranden en sloophout waren gedumpt. Helaas was ons goede werk van zaterdag met berekking tot het opruimen van vuilniszakken en papier teniet gedaan. Alle vuilcontainers door de hele wijk zaten allemaal vol of waren verstopt met het gevolg dat vuil naast de containers werdt gezet wat zich vervolgens door de hele wijk verspreide. Ook was er nog net tijd over om het gras van de buurtuin te maaien dat was weer hard nodig  en is dat ook maar weer gebeurd. Op naar de volgende klus.

Zaterdag 17 juni

Weer een behoorlijke klus, een wijkdeal van een bewoner die echt al heel erg lang is vertrokken. Het betreft een tuintje in een inmiddels zeer erbarmelijke staat. Deze week liep het niet goed met de planning zodat we het werk moesten verdelen over twee dagen. Woensdag zouden we een planning maken van wat we zaterdag zouden gaan doen. Met twee wijkkanjers gingen we aan de slag maar het ging zo lekker dat we maar door zijn gegaan. We hebben netjes het groenafval naar Irado gebracht en gelijk materiaal voor zaterdag alvast van de Praxis mee teruggenomen. Helaas konden we geen schaarhekjes krijgen dus later ook nog even naar de Hornbach in Den Haag. Zaterdag waren we gelukkig met zijn vieren. Twee wijkkanjers hebben een hek geplaatst en de andere twee hebben via Marktplaats gratis tuintegels geregeld en opgehaald want die tegels waren in de afgelopen jaren door iemand weggehaald. Het was gezellig druk. We hadden veel bewoners die langskwamen voor een praatje en iedereen was vol lof. We zijn ook weer goed verzorgd door de bewoners met frisdrank en water en gelukkig maar want het was dik 28 graden. Het is gelukkig weer helemaal strak. Er werden gelijk al ideeen geopperd om er een gezellig bankje neer te zetten en daar is het nu een mooie plek voor. Iedereen weer blij en wij gaan weer door.

Dinsdag 20 juni

De wijkkanjers werden tijdens een klus aangesproken door een bewoner die had namelijk een enorm probleen en de vraag was of de wijkkanjers hier iets in konden betekenen. Ja natuurlijk was het antwoord van de wijkkanjers. Het probleem betrof en tafel op de derde verdieping die enorm in de weg stond en die niemand weg wilde halen ook de gebelde kringloop niet. De tafel is zwaar en onhanding om van drie hoog naar beneden te sjouwen en de waarde is te laag om voor iemand intressant te zijn. De wijkanjers draaien daar hun hand niet voor om en dat was vandaag snel geregeld probleem opgelost iedereen weer blij.