wijkkanjers

Helaas is het Vlaardingse initiatief Wijkkanjers in de wijk MUWI 1 per 31 december 2023 gestopt.


Verschrikkelijk jammer en een zwaar verlies voor onze kwetsbare wijk met sociale huurwoningen, waar komende jaren herstructurering gaat plaatsvinden.


Een initiatief, gestart vanuit bewoners van de wijk in samenwerking met een lokale ondernemer om de algehele verloedering van de inmiddels “aandachtswijk” tegen te gaan.


Toegejuicht door lokale bestuurders hebben we er met zijn allen flink de schouders onder gezet en gesteund door Suzan van Strijen van Snackbar Tante Suus, Merel Daniel en Emilie Vlieger van Bureau Brick, Waterweg Wonen, Rob van der Veen, Hans Engelchor en Jos Wetters van de Gemeente Vlaardingen en bewonersvereniging MUWI 1 er een daverend succes van gemaakt.


Als bedenker en initiatiefnemer van Wijkkanjers wil ik iedereen enorm bedanken voor de steun en inzet de afgelopen twee jaar. Vooral alle vrijwilligers die in wisselende samenstelling de afgelopen twee jaar in hun vrije tijd het initiatief handen en voeten hebben gegeven en allemaal zeer loyaal en betrokken zijn geweest.


Wat hebben we met zijn allen veel positiviteit de wijk ingebracht en ook nog eens bergen met werk verzet om de wijk weer een beetje leefbaarder te maken en ook hebben we bewezen dat met gezamenlijke inzet ook in onze niet doorsnee wijk met veel sociale problemen echt wel een leuk initiatief te verwezenlijken is.


Gelukkig hebben we de foto’s nog.


Deze website blijft nog wel even in de lucht ondanks dat het initiatief wijkkanjers is gestopt.


Het is leuk om nog even terug te bladeren naar de klussen en foto’s misschien ook als inspiratie voor toekomstige initiatiefnemers of initiatieven.


Ook de contactgegeven blijven bestaan dus voor vragen of informatie blijft de bewonersvereniging van MUWI 1 beschikbaar.