mei 2023

Woensdag 3 mei


Weer een klein klusje dat veel meer omhanden had dan gedacht. Vandaag zijn we begonnen met zijn drie├źn maar eenmaal bezig kwamen er wijkkanjers bij en ook gelijk alle buren. Het was mooi weer en de gesprekken gingen over het goede werk van de wijkkanjers en over de aankomende sloop en renovatie.

Het was super gezellig maar heet Gelukkig was er buurvrouw Renate die heeft goed voor ons gezorgd met koffie en thee thermoskannen vol zodat we lekker door konden gaan. Het was weer gezellig we hebben weer een hoop geleerd en het resultaat is weer naar tevredenheid

Donderdag 11 mei

Vandaag was een dag dat er foto's gemaakt zouden worden door een fotograaf voor de Gemeente Vlaardingen van leuke initiatieven in ons wijkje MUWI 1. Natuurlijk konden de buurttuin, buurtbrievenbus en de Wijkkanjers hierbij niet ontbreken. Tijdens werkzaamheden in de buurttuin zijn de wijkkanjers gefotografeerd. Een dag met veel regen dus we maken de werkzaamheden later af.

Zaterdag 15 mei

Zon en regen het groen in de buurttuin explodeert, gelukkig hebben er een hoop Wijkkanjers op de oproep gereageerd. Een mooie dag met toch wel wat tegenslag. De grasmaaier ging stuk door een steen in de motor en ook de kantemaaier raakte onherstelbaar beschadigd. Gelukkig waren de meeste werkzaamheden gedaan. Wel was het heel gezellig er kwamen nog buren langs voor een praatje en ook om de handen uit de mouwen te steken. gras gemaaid heg gesnoeid en onkruid verwijderd een rima dag.

Zaterdag 20 mei

Niets anders dan complimenten over de buurttuin door bewoners die op de buurttuin kijken. "Mijn uitzicht word steeds maar mooier" kwam een bewoner ons even zeggen. Wat een contrast met het de stinkendeveldje poepveld met rommel en onkruid van voorheen. We doen dan ook ons best en het is heel veel werk. De man van het groen van de Gemeente Vlaardingen staat ons dan ook wel een beetje bij met raad en daad. Zijn suggestie dit maal was om het onkruid en begroeiing aan de voet van de heg te verwijderen voor een betere groei van de heg. Daar zijn geen machines voor dit kan alleen handmatig en op de knieen en dan is een heg van 80 meter lang toch wel even een dinggetje. Maar het is weer achter de rug op naar de volgende klus.

Zaterdag 27 mei

De Wijkkanjers kregen de vraag of we onze medebuurtbewoner Martin wat licht en lucht konden geven. De tuin van Martin had een aantal jaren geleden een aantal mooie boompjes en struikjes maar die zijn inmiddels zo groot geworden dat er geen tuin meer over is en er geen zonlicht meer door de ramen komt. Veel mensen hebben belooft om Martin te helpen maar niemand zag het uiteindelijk zitten. Martin zelf is inmiddels ook de 70 voorbij en klussen zit er niet meer in. Ook zat er een enorm gat in de schutting.

Een enorme uitdaging en zwaar werk maar het is gelukt en er komt weer licht door de ramen. We zijn goed verzorgd door Martin. Er is veel werk verzet maar we moeten nog een keertje terug. De schutting konden we repareren met hout wat we elders in de wijk hadden gevonden dus het gat in de schutting is ook gedicht. Nu nog hopen dat we het groen afval kunnen laten ophalen en dan  weer op naar de volgende klus.