september


Zaterdag 2 september


Het groen in onze mooie groene wijk is nu wel heel erg op de voorgrond. Het is de afgelopen tijd zo erg gegroeit dat het inmiddels ver over de trottoirs reikt en er op sommige plekken niet meer gelopen kan worden. Hier hoorde we veel klachten over dus vandaag besluiten we om deze plekken even goed aan te pakken zodat er weer gewoon over het trottoir gelopen kan worden en we pakken natuurlijk gelijk alles in de directe omgeving mee

Woensdag 13 september

Soms kun je met kleine dingetjes mensen echt gelukkig maken. Zo had een bewoonster van onze wijk die al redelijk op leeftijd is een wens die door de wijkkanjers makkelijk uit te voeren was. Er was ooit een jaar terug een  keukenrolhouder kapot gegaan. Kort daarop kreeg zij een nieuwe kado alleen niemand kon hem ophangen want er moest in de muur geboord en geschroefd worden op tegels en in de buurt van een stroompunt en dus lag de nieuwe keukenrol houder al meer dan een jaar op de kast. Tot vandaag dan. Ook gelijk de tuin voor en achter meegenomen. En nog even wat troep bij de containers weggehaald. Het goede resultaat was er weer en dus vandaag ook weer iemand blij gemaakt.

Zaterdag 23 september

Vandaag niet al te best weer en een hoop afzeggingen dus we waren met zijn drieen. Toch mega veel en nuttig werk verricht. Eerst de heg van de buurttuin onkruid vrij gemaak en alle troep en papier uit de bosjes gehaald. Ook rondom de vuilcontainers waar nodig papier en afval opgeruimd en op verzoek nog een oude verlaten plantenbak verwijderd. Toen kwamen we een vuilcontainer tegen waar de handhaving bezig was met een onderzoek naar de dumping van een enorme partij afval en grof vuil. Een ergernis voor omwonenden en reden voor een aantal meldingen naar de buitenlijn, helaas zonder resultaat. De puinzooi lag er al meer als een week en was verdrievoudigd na de eerste melding begin vorige week. Handhaving gaf aan dat de situatie nog wel even kon duren voordat Irado actie zou gaan ondernemen en daarom hebben de wijkkanjers het probleem opgelost door een aantal keer naar het grofvuil te rijden. Het opruimen van de berg met afval ging niet onopgemerkt er waren heel veel complimenten maar ook een hoop verontwaardiging bij sommige bewoners Er was verontwaardiging over het feit dat men al meer dan een week tegen deze afval berg aan zat te kijken. Verontwaardiging omdat telefoontjes naar Irado en de buitenlijn geen effect hadden,. Verontwaardiging dat er bewoners zijn die er zo een puinhoop van maken en hele erge verontwaardiging omdat er binnen een half uur nadat alles was opgeruimd al weer rotzooi bij de container stond. Helaas hoort dat er een beetje bij in deze buurt, niet goed natuurlijk maar het is wat het is. Gelukkig zijn er wijkkanjers.


Woensdag 27 september

Door allerlei omstandigheden is het team Wijkkanjers niet op volle sterkte, vandaag weer met drie man, wat overigens niet wil zeggen dat er weinig gedaan kan worden. Vele handen maken licht werk en nu was het gewoon best wel zwaar, maar we hebben heel veel complimenten gehad en dat maakt weer een hoop goed. Vandaag was het vooral snoeien en opruimen. Er was via wijkmeester Parmy gevraagd of wij iets aan deze wildernis konden doen, en dat kunnen we. Veel complimenten en het resultaat mag er weer zijn.

Volgende keer nemen we ook de naastgelegen tuintjes onderhanden en dan ziet de Meidoornstraat er weer keurig uit.