Sloop

Bijeenkomst over renovatie of sloop 5 juli 2022


Op 5 juli was de bijeenkomst van bewoners in verband met informatie over de toekomst van onze wijk MUWI 1.

De bijeenkomst was medegedeeld via een folder die bewoners onder andere in de brievenbus hadden gekregen.

Waterweg Wonen wilde met deze bijeenkomst laten weten dat zij de aankomende renovatie of sloop, samen met de bewoners willen oppakken.

Ondanks dat het heel gezellig leek en iedereen gratis ijsjes uitgedeeld kreeg, was bij velen de stemming niet zo positief. Het is nogal wat dat er staat te gebeuren de komende jaren, en dat komt heel erg hard aan en het zorgt voor heel veel onrust onder de bewoners waarvan sommige het doorgaans toch al niet zo makkelijk hebben.

Bewoners waren vooral op de bijeenkomst om nu na jaren van onzekerheid eindelijk het antwoord op de vraag te krijgen of ze moeten verhuizen of dat ze mogen blijven en dat antwoord werd niet gegeven.

Vragen van bewoners waren onder andere: wordt mijn huis gesloopt, wordt mijn huis gerenoveerd, mag ik in mijn huis blijven tijdens de renovatie, mag ik terug naar mijn eigen woning, mag ik terug in de wijk, wanneer wordt mijn huis gesloopt, gaan de huren omhoog na renovatie, enzovoort. Allemaal vragen waar geen antwoord op was.

Sommige bewoners waren hierdoor nogal geïrriteerd en hadden spijt dat zij vrij hadden genomen van het werk om deze bijeenkomst bij te wonen op deze “onlogische” tijd. Verder was er een hoop argwaan. Zo was de reactie op het “samendoen” dat alles waarschijnlijk al in kannen en kruiken was en dat Waterweg Wonen toch doet waar het zin in heeft. Dat er nog niets bekend was over het "hoe en wat" werd niet voor waar aangenomen.

Verder hebben de bewoners allemaal andere belangen. Sommige willen zo snel mogelijk weg en wachten op de verhuispremie. Sommige willen absoluut niet weg. Dan heb je ouderen en jongeren, gezinnen en alleenstaanden, allemaal een ander belang en dat maakt het “samendoen” niet makkelijk.

Nou ja, de kop is er af. We zullen er hoe dan ook het beste van moeten maken.

Wij houden u zoveel mogelijk op de hoogte op deze site en als medebewoners van deze wijk proberen we samen met u onze gezamenlijke belangen zo goed mogelijk te behartigen.