Sloop

Over de renovatie of sloop 

Op het moment van schrijven is het inmiddels alweer eind maart 2024 en is het een beetje stil geworden voor wat betreft de voortgang van het plan om te gaan renoveren, bouwen en slopen in onze mooie wijk MUWI 1.

Op zich is er nog steeds weinig nieuws te melden. Waterweg Wonen en Gemeente Vlaardingen en andere partijen zijn op het moment projectteams aan het samenstellen. Deze teams gaan zich buigen over bijvoorbeeld de techniek met betrekking tot de energie voorziening. Maar ook gaat men zich buigen over het gebruik van natuurlijke CO2 vriendelijke en duurzame bouwmaterialen.

Met andere woorden, het proces is wel in gang gezet, maar concreet is er behalve het bovenstaande nog weinig bekend en lijkt het er zelfs op dat het één en ander nu al enige vertraging heeft oplopen. Daar waar er in het begin nog data genoemd werden met betrekking tot de planning, is het nu weer allemaal erg onzeker. De te nemen stappen in het proces zijn bekend maar niemand weet wanneer deze stappen genomen gaan worden. Alle eerder genoemde data met betrekking tot de planning zijn van tafel.   

Dat betekent dat er in plaats van de enorme behoefte aan duidelijkheid er alleen nog  maar meer onzekerheid is, wat direct weer van invloed is op het woongenot van de bewoners van onze wijk.

Al met al een zeer onprettige situatie. Het contact tussen bewoners en Waterweg wonen is door de onduidelijkheid en onzekerheid behoorlijk verwaterd en de interesse lijkt helemaal weg, Ondanks dat de gebreken zoals lekkages, schimmel, ventilatie en riool problemen alleen maar verder lijken toe te nemen en het woongenot als maar afneemt door de gebreken en de enorme onzekerheid over de toekomst van de woningen, kunnen er nog wel steeds huurverhogingen plaatsvinden, Wij als bewonersvereniging vinden dit niet gepast. Wij hebben dit kenbaar gemaakt in het overleg met Waterweg Wonen maar helaas vind dat geen gehoor.

Zodra er nieuws is laten wij het u weten.