Het initiatief

Wijkkanjers is een initiatief van Tante Suus in samenwerking met de Bewonersvereniging MUWI 1, de Gemeente Vlaardingen en Verhuurder Waterweg Wonen en dit alles in de buurt met de naam MUWI 1 welke staat voor de bouwstijl van deze buurt uitgevoerd door de aannemer MUis en de WInter in Vlaardingen Ambacht.


De wijkkanjers zijn uitsluitent bewoners van de buurt MUWI 1 die zich vrijwillig inzetten om hun eigen buurt schoon, heel en veilig te houden en medebewoners vooral ouderen te helpen.


Werkzaamheden van deze wijkkanjers zijn onder andere het bijhouden van plantenbakken, opruimen van zaken die niet in de openbare ruimte thuishoren zoals puin, winkelwagentjes en huisraad.


Verder doen zij allerlei kleine herstelwerkzaamheden van verzakte stoeptegels tot het repareren van hekjes of schuttingen en verder alles wat op hun pad komt en wat door proffessionele instanties niet wordt opgepakt. Soms kunnen de wijkkanjers met toestemming van bovenstaande instanties ook hulp bieden aan ouderen of andere bewoners die hulp nodig hebben.


Het is fijn om zelf iets te kunnen doen aan de leefbaarheid van je eigen buurt en mede bewoners te helpen. Het brengt heel veel positiviteit en gezelligheid met zich mee. Je leert je medebewoners beter kennen wat de bereidbaarheid om elkaar te groeten en te helpen enorm toeneemt. Het ontbreekt de wijkkanjers tijdens deze klussen dan ook nooit aan koffie ,thee en lekkere koekjes.Voor de inzet krijgen de wijkkanjers ook nog een kleine vrijwilligers vergoeding om de kosten van vuile kleding  e.d. compenseren. Voor sommige bewoners is dit een mogelijkheid om in deze tijden van enorme prijsstijgingen nog net de eindjes aan elkaar te krijgen. Dus een mooiere en schonere wijk en een extra zakcentje voor je boodschappen of energierekening, iedereen blij !


Iedere bewoner van de buurt MUWI 1 kan zich aanmelden als wijkkanjer en gezellig mee klussen waarbij de nadruk ligt op gezellig. Het niet moeilijk, er is voor iedereen wel een passende taak. Ook iedereen kan klussen aanmelden zolang het maar in ons eigen buurtje MUWI 1 is, dat is de wijk achter de snackbar van Tante Suus 


We werken onder toezicht van de bewonersvereniging Muwi1


Voor vragen, klussen of aanmeldingen kun u contact opnemen met de bewonersvereniging of even langsgaan bij de snackbar van Tante Suus.