Waar zijn wij nu allemaal mee bezig

Hier is een kleine opsomming van de zaken die ons op dit moment bezig houden.

De rode tekst is afgehandeld of inmiddels opgelost

 1. De woningen en balkons zien er niet uit en moeten worden schoongemaakt.  
 2. We zijn het niet eens met hoe de woningen moeten worden opgeleverd als een bewoner gaat verhuizen. De hoge kosten die door Waterweg Wonen worden berekend voor het terugbrengen van de woning in de originele staat kunnen soms oplopen tot wel boven de tienduizend euro, ook al zijn de veranderingen door bewoners gedaan met (vaak mondelinge) toestemming van Waterweg Wonen en ookal wonen zij er al vele jaren en hebben qua huur in theorie de waarde van de woning al drie keer betaald.
 3. Ook zijn wij het niet eens met de staat waarin nieuwe huurders een woning moeten betrekken en dan vooral de tuin. Nieuwe bewoners worden vaak geconfronteerd met hoge kosten voor het verwijderen van bomen, stronken, struiken en het moeten plaatsen van een nieuwe schuur of schutting. Ook deze kosten kunnen in de honderden of soms duizenden euro lopen. En wat als deze mensen geen nieuwe schutting of onderhoud kunnen betalen? Dan zitten deze mensen en de buren jaren tegen troep aan te kijken en dat gaat wat ons betreft ten koste van het woongenot en het algehele aanzicht van onze wijk.
 4. Het groen, de struiken en bomen worden niet goed onderhouden vinden wij.
 5. Er worden vaak ratten gezien in de wijk dus vogels voeren is uit den boze willen we geen rattenplaag.
 6. De straten en trotoirs zijn in slechte staat en er moeten meer op en afritjes komen voor mindervaliden.
 7. Het vuil wat naast de containers wordt gezet, daar moet een oplossing voor komen bijvoorbeeld dagelijks een ophaalploeg of een vaste grofvuil dag.
 8. Het vuil op straat  en in de bosjes is enorm en daar moet zeker wat aan gedaan worden.
 9. Hardrijders in de wijk
 10. Drugdealers in de wijk
 11. Hondenbeleid geen poep op de stoep maar op de aangewezen uitlaatplekken die er dan wel moeten komen.
 12. De doorstroming in onze wijk.
 13. We zijn aangeduid als wijk waar wat meer aandacht voor moet zijn, wij zijn met alle betrokken instanties in gesprek.
 14. Lekkages in de woningen door het niet schoonhouden van de dakgoot.
 15. Er zijn twijfels over de manier waarop de portieken worden schoongemaakt.
 16. Schimmels in de badkamers hoe groot is het probleem?
 17. Werken de ventilatie systemen nog naar behoren?
 18. Huur verhoging is dat wel terecht? De huur word bepaald met een systeem van puntentelling. Zo leveren dubbelglas, isolatie, thermostaatkranen enz. allemaal punten op die samen de huur bepalen die gevraagd mag worden. Een leuke theorie maar wat als de deuren niet meer goed sluiten en er kieren zitten waar de koude buitenlucht gewoon langsstroomt, dan kunnen wat ons betreft de punten van de isolatie en dubbel glas vervallen. Met andere woorden de theorie komt veelal niet overeen met de praktijk. Onze huizen zijn door achterstallig onderhoud veelal slechter als dat ze op papier doen lijken, dus is huurverhoging mogelijk niet terecht.
 19. Het organiseren van leefbaarheidsprojecten zoals opruim- en opfleur acties.

Woont u ook in de wijk en weet u ook nog zaken die de aandacht verdienen of mischien vind u het fijn mee te praten en wat meer betrokken te zijn, neem dan contact met ons op.